Rijbewijs C+D halen of vernieuwen


Eisen CBR


Sinds 2005 moeten houders van het rijbewijs C en D bij iedere verlenging een medische keuring ondergaan.

• Start ruim vóór uw rijbewijs verloopt. Als u door het CBR wordt verwezen naar een of meerdere medisch specialisten brengt dat namelijk wachttijd met zich mee.

• Met uw DigiD logt u in bij www.mijn.cbr.nl. Online koopt u een 'Gezondheidsverklaring' die u ook online invult en instuurt naar het CBR. U kunt de 'Gezondheidsverklaring' ook bij uw gemeentehuis kopen en deze invullen en opsturen naar het CBR.
• Het CBR beoordeelt vervolgens de ingevulde 'Gezondheidsverklaring'.
• Hierna ontvangt u van het CBR (digitaal of per post) het 'Keuringsverslag' en een begeleidende brief voor verwijzing naar een arts voor een keuring. In deze brief staat een ZD-code.
• Een bedrijfsarts moet het 'Keuringsverslag' invullen. Indien u een ZD-code heeft kan dit digitaal gedaan worden. Hiervoor is het nodig dat u een medische keuring ondergaat. De bedrijfsarts heeft ervaring met chauffeurskeuringen voor het beroepsgoederenvervoer en het beroepspersonenvervoer.

De medische keuring:
bij deze keuring beoordeelt de arts uw algemene lichamelijke en geestelijke conditie en het functioneren van uw armen, benen en wervelkolom. Zij zal ook uw bloeddruk meten en uw bloed controleren op mogelijke suikerziekte. Uw gezichtsscherpte wordt opgenomen zonder en eventueel mét bril/contactlenzen.